Allereizenop1site - Ik ga altijd op zoek naar de beste deal voor jou!
Excelent 4,7 van 5 Allereizenop1site - Trustpilot score 4,7 van 5
Wat is er te doen in Florence

Wat is er te doen in Florence

Geschreven door allereizenop1site

Vandaag zijn we vanuit onze Camping Hu albatross village naar Florence geweest. Het is een rit van ongeveer 2 uur enkele reis, maar zeker de moeite waard: Wat is er te doen in Florence:

 

Ontdek de Top Bezienswaardigheden in Florence: Een Stad van Kunst en Cultuur

Florence, de hoofdstad van de Italiaanse regio Toscane, is een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Bekend als de bakermat van de Renaissance, biedt Florence een schat aan kunst, architectuur en historische bezienswaardigheden. Hier zijn de top bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze betoverende stad.

1. De Duomo - Cattedrale di Santa Maria del Fiore

De Duomo, ook bekend als de Cattedrale di Santa Maria del Fiore, is een iconisch symbool van Florence. Met zijn indrukwekkende koepel ontworpen door Filippo Brunelleschi, biedt deze kathedraal een adembenemend uitzicht over de stad. Vergeet niet om de Campanile (klokkentoren) en het Baptisterium van Sint-Jan te bezoeken, die deel uitmaken van dit prachtige complex.

2. Galleria degli Uffizi

De Galleria degli Uffizi is een van de beroemdste kunstmusea ter wereld. Hier vind je meesterwerken van kunstenaars zoals Botticelli, Leonardo da Vinci en Michelangelo. Het museum zelf is een architectonisch juweeltje, ontworpen door Giorgio Vasari, en biedt een uitgebreide collectie die je meeneemt door de rijke kunstgeschiedenis van Italië.

3. Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio is een middeleeuwse brug over de rivier de Arno en een van de meest gefotografeerde plekken in Florence. Bekend om zijn charmante winkeltjes die juwelen en goud verkopen, is deze brug een perfecte plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht. De Ponte Vecchio heeft ook een fascinerende geschiedenis, met onder andere de Vasari Corridor die boven de winkels loopt.

4. Palazzo Vecchio

Het Palazzo Vecchio, gelegen aan het Piazza della Signoria, is het stadhuis van Florence en een indrukwekkend voorbeeld van middeleeuwse architectuur. Binnenin vind je schitterende fresco's en kunstwerken, evenals de Salone dei Cinquecento, een enorme zaal versierd met werken van Giorgio Vasari. Het paleis biedt ook een prachtig uitzicht vanaf de toren, waar je de hele stad kunt overzien.

5. Boboli-tuinen

Achter het Pitti-paleis liggen de weelderige Boboli-tuinen, een oase van rust en groen in het hart van Florence. Deze tuinen, aangelegd in de 16e eeuw, zijn een perfect voorbeeld van Italiaanse tuinarchitectuur en bieden fonteinen, standbeelden en verborgen paden om te verkennen. Een wandeling door de Boboli-tuinen is een verfrissende pauze van het bruisende stadsleven.

6. Basilica di Santa Croce

De Basilica di Santa Croce is een van de belangrijkste kerken in Florence en de rustplaats van enkele van de grootste namen uit de Italiaanse geschiedenis, waaronder Michelangelo, Galileo en Machiavelli. Deze gotische kerk staat bekend om zijn prachtige fresco's van Giotto en het indrukwekkende marmeren exterieur.

7. Mercato Centrale

Voor een authentieke Florentijnse ervaring moet je een bezoek brengen aan de Mercato Centrale. Deze overdekte markt biedt een overvloed aan lokale producten, van verse groenten en fruit tot heerlijke kazen en vleeswaren. Boven is er een moderne food court waar je kunt genieten van een verscheidenheid aan Italiaanse gerechten, bereid door lokale chefs.

8. Piazzale Michelangelo

Voor een panoramisch uitzicht over Florence is er geen betere plek dan de Piazzale Michelangelo. Dit plein, gelegen op een heuvel ten zuiden van de Arno, biedt een spectaculair uitzicht op de stad en de omliggende heuvels. Vooral tijdens de zonsondergang is deze plek een favoriete bestemming voor zowel toeristen als locals.

Conclusie

Florence is een stad die je hart zal veroveren met zijn rijke geschiedenis, adembenemende kunst en architectuur, en charmante straatjes. Of je nu een kunstliefhebber bent, een geschiedenisfanaat, of gewoon op zoek naar een prachtige plek om te verkennen, Florence heeft voor ieder wat wils. Plan je bezoek en ontdek zelf de magie van deze onvergetelijke stad.

Zoek en boek: Op vakantie naar Florence in Toscaanse Binnenland, Italië | Alle reizen op 1 site

Wil je excursies boeken: https://www.getyourguide.nl/ deze kun je ook via ons boeken. 

Kun je iets zeggen over het prijspeil: parkeren in het centrum kost 3.80 per uur maar dat heb je een parkeergarage midden in het centrum van Florence

Eten: op een leuk terrasje iets naast de Dom ben je 8 euro kwijt voor een Pizza Margaritha. Een salade kost rond de 15 euro en een drankje 5,50 per cola/fanta noem maar op. 

Ik vond het de moeite waard! een super leuke, gezellige, mooie stad. Je kunt met engels heeel goed terecht en parkeren is makkelijk. 

 

 

 

 

 

 

Kunnen we je helpen?

Neem hier contact op
met ons reisbureau.
Neem contact op per e-mail
Antwoord binnen 2 werkdagen
0492-574388
Op werkdagen van 09.00 - 17.30 uur
KvK: 83904085 BTW: NL863027684B01 SGR: 3252 ANVR: 3193
Copyright © Allereizenop1site.nl 2010 - 2024 | Inloggen
Allereizenop1site - Whatsapp met ons