Allereizenop1site - Ik ga altijd op zoek naar de beste deal voor jou!

Wat is er te doen in Toscane

Geschreven door allereizenop1site

Wat is er te doen in Toscane, om die vraag te beantwoorden gaan we putten uit mijn eigen vakantiebronnen. Ik vind Toscane heerlijk!! Wel ver rijden vanuit Nederland maar met een vlucht op Pisa Deze vluchten maak ik graag voor je in orde in combinatie met een autohuur of een transfer van Pisa naar waar je maar naar toe wilt. 

De autohuur boeken wij meestal via sunnycars, zodat alle verzekeringen inclusief zijn. Geen verrassingen omtrent je autohuur Persoonlijk pak ik graag de auto en neem een hotel onderweg. Dan heb ik een dagje langer vakantie en alle dekbedden en kussens van de kids kunnen mee. Bespaar je de moeite om boodschappen te doen van te voren. De lidll is hier een stuk voordeliger dan in Nederland. En de wijn net een beetje lekkerder. 

De afstand vanuit zuid Nederland is 1300 kilometer dus onderbreek hem voor of na Zwiterland. In Zwitserland zelf doe ik nooit, te duur, andere stekkers, andere munten. zo een gedoe. Je bent in 3 uur Zwitserland door als je je vignet van te voren bij de ANWB hebt geregeld en als je rustig op zaterdagavond door de Gothardtunnel rijdt. De pas heb ik ook een keer gedaan. De gothardpas is echt prachtig maar met een Fiat 500 1.1 met 3 mensen erin en voor 3 mensen bagage was het best een uitdaging. Dus ik plan mijn tocht op goede tijden. Niet overdag, op een zaterdag door die tunnel willen, dan sta je vast. Maar wacht de drukte af en ga laat. Slaap dan net iets boven milaan en rijd de rest van de prachtige route overdag.

Meestal rijd ik met de auto naar de vakantiebestemming en mijn kinderen pakken dan het vliegtuig. Waar ik dus 2 dagen onderweg ben ( 2 dagen langer vakantie heb ) zijn zij in 2 uurtjes op de bestemming en ik pik ze daar op. Super handig. Je vliegt met Transavia voor hele normale prijzen ( ook in het hoogseizoen ) naar Pisa. Dan is het nog een uurtje rijden naar de Camping waar wij verblijven. 

Toscane, een regio in centraal Italië, is beroemd om zijn prachtige landschappen, rijke geschiedenis, kunst en cultuur. Of u nu een natuurliefhebber, een geschiedenisliefhebber of een fijnproever bent, Toscane heeft voor ieder wat wils. Hier is een uitgebreide gids voor wat er te doen is in deze betoverende regio.

Kunst en Cultuur

1. Florence

Florence, de hoofdstad van Toscane, is een must-see. Bezoek de wereldberoemde Galleria degli Uffizi om meesterwerken van Michelangelo, Botticelli en Leonardo da Vinci te bewonderen. Vergeet niet de iconische Duomo di Firenze en de prachtige Ponte Vecchio.

2. Siena

Siena is bekend om zijn middeleeuwse architectuur en het historische Piazza del Campo, waar twee keer per jaar de spectaculaire Palio paardenrace wordt gehouden. Bezoek ook de indrukwekkende Siena Cathedral met zijn prachtige mozaïeken en kunstwerken.

3. Pisa

Pisa is beroemd om de Scheve Toren van Pisa, gelegen op het Piazza dei Miracoli. Dit plein herbergt ook de prachtige kathedraal en het baptisterium. Beklim de toren voor een adembenemend uitzicht over de stad.

Natuur en Landschap

4. Chianti Wijnstreek

De glooiende heuvels van de Chianti-regio zijn perfect voor een ontspannende wijnproeverij. Bezoek lokale wijngaarden, proef de beroemde Chianti-wijn en geniet van het schilderachtige landschap.

5. Val d'Orcia

Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie biedt adembenemende uitzichten over cipressen, heuvels en middeleeuwse dorpjes zoals Pienza en Montepulciano. Het gebied is ideaal voor wandelingen en fotografie.

6. De Etruskische Kust

Geniet van zon, zee en strand langs de Etruskische Kust. Bezoek pittoreske badplaatsen zoals Castiglioncello en San Vincenzo, of verken de historische ruïnes van Populonia.

Geschiedenis en Archeologie

7. San Gimignano

Deze middeleeuwse stad, bekend om zijn goed bewaarde torens, biedt een fascinerende blik in het verleden. Verken de charmante straatjes, bezoek de Collegiata di San Gimignano en geniet van lokale specialiteiten.

8. Volterra

Volterra is beroemd om zijn Etruskische geschiedenis en goed bewaarde Romeinse theater. Bezoek het Etruskisch Museum en wandel door de oude stadsmuren voor een stap terug in de tijd.

Culinair Genot

9. Culinaire Tours en Kookcursussen

Leer de geheimen van de Toscaanse keuken tijdens een kookcursus of culinaire tour. Probeer lokale specialiteiten zoals ribollita, pappa al pomodoro en de beroemde Florentijnse biefstuk.

10. Truffeljachten

Ga mee op een truffeljacht in de bossen van Toscane. Onder leiding van een ervaren gids en zijn getrainde hond, kunt u deze kostbare delicatesse zoeken en proeven.

Ontspanning en Wellness

11. Warmwaterbronnen

Toscane herbergt talloze warmwaterbronnen, zoals die van Saturnia en Bagno Vignoni. Ontspan in het geneeskrachtige water en geniet van de natuurlijke omgeving.

12. Spa's en Wellnesscentra

Veel luxe resorts en spa's in Toscane bieden uitgebreide wellnessfaciliteiten, van massages en aromather

 

 

 

 

 

Kunnen we je helpen?

Neem hier contact op
met ons reisbureau.
Neem contact op per e-mail
Antwoord binnen 2 werkdagen
06 - 288 863 42
Op werkdagen van 09.00 - 17.30 uur
KvK: 83904085 BTW: NL863027684B01 SGR: 3252 ANVR: 3193
Copyright © Allereizenop1site.nl 2010 - 2024 | Inloggen